BT Güvenliği
Pek çok BT güvenliği lideri, kısıtlı olan bilgi güvenliği kaynaklarının önceliklerini en iyi şekilde nasıl planlamaları gerektiğine karar vermekte zorlanıyor. BT güvenliğine reaktif bir yaklaşımda stratejik planlama yaklaşımına geçme ihtiyacı açık olmakla birlikte bunu gerçekleştirmenin nasıl olması gerektiği genellikle çok net olmayabilir. Bu noktada üç anahtar kelime başarıyı getirebilir: entegre yaklaşım, riske duyarlı kararlar ve iş ihtiyaçları ile uyum.
Başarılı bir BT güvenliği stratejisi, iş hedefleriyle uyum, organizasyonel risk ile paydaş beklentilerinin dengeli olarak değerlendirilmesi, kapsamlı bir mevcut durum değerlendirmesinin sağlanması, projelerin önceliklendirilmesi ve açık bir güvenlik yol haritasının oluşturulması etrafında inşa edilmelidir.
Gündeminizdeki Konulardan Bazıları
- Reaktif bir BT güvenliği yönetimi yaklaşımından daha stratejik bir yaklaşıma geçmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Ancak, kısıtlı olan bilgi güvenliği kaynaklarının önceliklerini en iyi şekilde nasıl planlamaları gerektiğine karar vermekte zorlanıyor.
- BT sistemlerinin ve tehditlerin karmaşıklığı, işletmenizin gerçekte ne kadar güvenli olduğu konusunda en iyi bilgilere sahip olmanızı zorlaştırıyor. İlgili bilgileri tek bir yerde toplamanız ve bilgi güvenliğine ilişkin doğru ve kapsamlı bir bakış açısına sahip olmak istiyorsunuz.
- Riskleri tartışma ve değerlendirme ihtiyacının farkındasınız, ancak bunu sistematik ve tekrarlanabilir bir şekilde yapmakta zorlanıyorsunuz.
- Pek çok güvenlik vakasını takip ediyorsunuz ve bu da işi verimsiz ve karmaşık hale getirerek riskli vakaların gözden kaçmasına neden olabiliyor. Öte yandan, vaka müdahale sonuçlarını formal olarak izlenemediği ve raporlanamadığı için bu vakalarla ilgili eğilimlerin kapsamlı bir şekilde anlaşılamaması mümkün olmuyor. Bu da benzer vakaların tekrar yaşanmasına sebep olabiliyor. Bunların üstesinden gelmek için, uyumluluk gereksinimlerini karşılamak ve formal bir vaka müdahale süreci oluşturmak istiyorsunuz.
- İşletmenizde bir siber güvenlik farkındalık programı başlatmayı ve programın son kullanıcıların ilgisini çekeceğinden emin olmayı planlıyorsunuz. Ancak planlarınızı hızlandırmak için bir en iyi uygulama perspektifine ihtiyacınız var.
- Kuruluşunuzdaki mevcut BT güvenlik politikaları kapsamlı ve formal olmadıkları gibi tam da rasyonel değiller. Güvenlik politikalarına uymayan son kullanıcılarla sorununuz var. Politikaların revize edilmesi ve sürdürülmesi de yetersiz.
- Güvenlik ekibiniz iş hedeflerini anlamakta zorlanıyorlar. Öte yandan iş birimi paydaşları da, güvenlik projelerini ve bunların nasıl önceliklendirileceği konusunda yönlendirmeye ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden de riskler uygun şekilde ele alınamıyor.
- BT güvenlik risklerini azaltabilecek kapsamlı bir güvenlik bütçesi geliştirmeniz gerekiyor. Uygun bütçenin sağlandığından emin olmak için bütçeyi diğer birçok paydaşa karşı savunmanız gerekiyor. Fakat paydaşlarınız güvenlik bütçelerinin diğer departman bütçelerinden farklı olduğunu anlamakta zorlanıyor. Bütçedeki artışların veya azalmaların kurumsal risk düzeyini büyük ölçüde etkileyeceğini anlatmanız gerekiyor.
akademiDXs – Üç anahtar kelime BT güvenliğinde başarıyı getirebilir: entegre yaklaşım, riske duyarlı kararlar ve iş ihtiyaçları ile uyum.
Kritik BT Güvenliği Ajandanızı Yönetmenize Destek Oluyoruz
Güvenlik Riski, Strateji ve Yönetişim
- Veri gizliliği
- Yönetişim, Risk ve Uyumluluk
- Güvenlik Stratejisi ve Bütçeleme
Güvenlik Teknolojisi ve İşlemleri
- Uç Nokta Güvenliği
- Kimlik ve Erişim Yönetimi
- Güvenli Bulut ve Ağ Mimarisi
- Güvenlik Süreçleri ve İşlemleri
- Tehdit İstihbaratı ve Olay Yanıtı
Size Yardım Edebileceğimiz Bazı Projeleriniz
- Güvenlik Risklerinin Teşhis Edilmesi
- Bilgi Güvenliği Stratejisi Oluşturulması
- BT Güvenliği Yönetimi Çözümlerini Konsolide Edilmesi
- BT Güvenliği Olay Yönetimi Planı Geliştirilmesi
- BT Güvenliği Bilinci ve Eğitim Programı Oluşturulması
- BT Güvenliği Politikaları Geliştirilmesi ve Uygulanması
- BT Güvenliği Yönetişim, Risk ve Uyumluluk Çözümü Seçilmesi ve İmplementasyonu
- Risk Temelli Güvenlik Bütçesi Oluşturulması